Τετάρτη, 05 Νοέμβριος 2014 21:47

Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε Βιομηχανία-κτίριο

Ως βιομηχανικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις  ...

...ή εγκαταστάσεις κίνησης και αυτοματισμού, χαρακτηρίζονται οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου τους προέρχεται από μηχανήματα που περιλαμβάνουν ηλεκτροκινητήρες και πολύ μικρότερο μέρος από εγκαταστάσεις για φωτισμό, ρευματοδότες, υπολογιστές κ.λ.π συσκευές.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή βιομηχανικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις βιομηχανικών ηλεκτρολογικών αφού διαφέρουν σημαντικά από τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις κτιρίων κατοικίας και άλλων επαγγελματικών κτιρίων καθώς αυτού του είδους οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις:

  • Τροφοδοτούν κυρίως μηχανήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες.
  • Διαθέτουν σύνθετους ηλεκτρικούς πίνακες εκκίνησης και αυτοματισμού κινητήρων (συμβατικού αυτοματισμού ή αυτοματισμού με plc).
  • Ενίοτε διαθέτουν εγκαταστάσεις υποσταθμών μέσης τάσης και εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες).
  • Οι κανονισμοί ασφαλείας τόσο για την κατασκευή όσο και για την λειτουργία τους είναι διαφορετικοί και σαφώς πολύ αυστηρότεροι σχετικά με εγκαταστάσεις σε άλλου τύπου κτήρια.

Οι βιομηχανικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν επίσης την ελάχιστη δυνατή ενεργειακή κατανάλωση και την μέγιστη ασφάλεια, για την προστασία των ίδιων των εγκαταστάσεων αλλά και του μηχανολογικού εξοπλισμού που εξυπηρετούν καθώς και των εργαζομένων που τον χειρίζονται.

Είτε πρόκειται για νέα κατασκευή ή τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, η KMELKAT προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις  από την εγκατάσταση του υποσταθμού, των πινάκων χαμηλής τάσης, το δίκτυο διανομής ισχυρών και ασθενών ρευμάτων  έως και την συντήρηση της ηλεκτρολογικής βιομηχανικής σας εγκατάστασης.

Η πολυετής  εμπειρία στον χώρο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και η συνεχής εξέλιξη από την ενεργή παρουσία μας θα καλύψει κάθε σας ανάγκη αξιοποιώντας στο έπακρο την ηλεκτρική ενεργεία και τα συστήματα της  οικονομικά και αξιόπιστα.

 

Διαβάστηκε 3052 φορές